Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری گفت: ۸۰ درصد خاتم‌کاران روستای شیخ‌شبان در شهرستان بن براثر ویروس کرونا بیکار شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، مهرداد جوادی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه روستای شیخ‌شبان 400 هنرمند در حوزه تولید خاتم دارد که با تولید گُل‌خاتم آشنا هستند، اظهارداشت: از این تعداد 200 نفر فعال هستند اما در دوران شیوع ویروس کرونا  تنها 20 درصد در حال تولید و بقیه بیکار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هنرمندان خاتم‌کار روستای شیخ‌شبان سالانه بیش از 300 هزار "گُل یا قامه خاتم" در استان تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند، افزود:  افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی، جلوگیری از مهاجرت‌های بی‌رویه و بازگشت روستائیان از شهرها مهم‌ترین دستاوردهای ایجاد رونق در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی از جمله خاتم‌کاری محسوب می‌شود.

کتیبه‌های خاتم‌کاری ایران پشت درهای مطلای حرم مطهر امام حسین (ع) نصب شد + تصاویرضرب الاجل 3 ماهه رئیس دستگاه قضا برای حل مشکل مسکن مردم روستای "شیخ شبان" در چهارمحال و بختیاری + فیلمایجاد خانه‌های صنایع دستی در بروجرد؛ خانه نساجی راه‌اندازی می‌شود

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: به‌همین‌منظور ضرورت دارد تا نسبت به اندیشیدن تدابیری برای رونق بیشتر رشته خاتم‌کاری در روستای شیخ‌شبان اقدام شود.

جوادی ادامه داد: امروز اوضاع صنایع دستی به گونه‌ای است که حتی اگر شرایط کاملا عادی شود باز هم برای بازگشت با حالت گذشته خود دچار مشکل است و اگر حمایت‌های دولت نباشد، صنایع دستی دچار آسیب جدی می‌شود.

وی گفت: باید به هنرمندان توجه و حمایت لازم ‌شود چراکه صنایع دستی می‌تواند کاربردهای خاص خود را به صورت بروز داشته باشد و هنر خاتم‌کاری نیز این دسته مستثنی نیست.

انتهای پیام/7540/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: روستای شیخ شبان میراث فرهنگی صنایع دستی خاتم کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۹۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس

مریم جلالی در مراسم واگذاری تعدادی از اتاق‌های ارگ کریم‌خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی استان فارس گفت: امید است این اقدام در فارس زمینه‌ای شود تا در تمامی ابنیه‌های میراثی حضور و فعالیت هنرمندان صنایع‌دستی را ببنیم.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: آنچه امروز در موزه‌ها می‌بینیم، کار دست هنرمندان صنایع‌دستی دیروز است و هنرمندان امروز حافظان و پاسداران میراث فرهنگی ما محسوب می‌شوند.

جلالی در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم ایجاد و توسعه خانه‌های صنایع‌دستی تأکید کرد و گفت: ضروری است برای توسعه و ترویج و عرضه درست محصولات دست‌ساز هنرمندان خانه‌های صنایع‌دستی متعددی، چون نمد، منبت، خاتم، شیشه و... ایجاد شود.

او با اشاره انتخاب «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی در شیراز گفت: در حال حاضر به‌منظور حفظ میراث فرهنگی، هنر و معماری و صنایع‌دستی نهفته در بافت تاریخی شیراز، «محله بالا کفت» به‌عنوان محله هنر و صنایع‌دستی شیراز تعیین‌شده است و جا دارد در این محله خانه‌های صنایع‌دستی متعددی ایجاد شود تا گردشگری تجربه محور رخ دهد.

معاون وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: در محله‌های قدیمی آسیب‌های اجتماعی زیادی وجود دارد که می‌توان از محل مسئولیت‌های اجتماعی وضعیت این محلات را به سازی کرد و با ایجاد فرصت برای هنرمندان در این مناطق صنایع‌دستی را رونق داد.

جلالی در ادامه سخنانش به جهانی و ملی شدن شهر‌ها اشاره کرد و گفت: همواره تأکید کرده‌ام که ملی و جهانی‌شدن شهر‌ها امتیاز نیست بلکه مسئولیت است و اگر مسئولیت خوب انجام نشود ممکن است این امتیاز سلب شود از این روباید مصوبات شورای جهانی صنایع‌دستی ضمانت اجرایی داشته باشند؛ بنابراین گزارش با حضور مریم جلالی معاون صنایع‌دستی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس و هیات همراه، ۵ اتاق در عمارت ارگ کریم خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی استان فارس به مدت دو سال واگذار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌ دستی استان سمنان به ۱۹باب رسید
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • نمایشگاه صنایع‌دستی، مشاغل خانگی و صنعت‌کاران سنندج برپا شد
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود