Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - خاتم‌کاری در روستای شیخ‌شبان شهرتی ملی و جهانی دارد و به نوعی می‌توان این روستا را نگین خاتم ایران و قطب خاتم ایران دانست، البته خاتم‌کاران این روستا با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، هنر خاتم‌کاری یکی از مهم‌ترین هنرهای دستی ایران است، این صنعت ارزش هنری فوق‌العاده زیادی دارد، سابقه آن در ایران قدمت دیرینه‌ای دارد که پیوند بین فلزات و معنویت، احساس و انسانیت و به کارگیری عناصری از علم هندسه و ریاضیات در زندگی، به شیوه‌ای حرفه‌ای و بی‌نظیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هنر نیز مانند دیگر هنرهای بومی ایرانی سعی می‌کند از وسایل خشن و بی‌روح مانند فلزات، چوب و استخوان که جامد هستند، اثری انسانی و باشکوه که زیبا خلق شده، تولید نماید. این هنر در شهرها و استان‌های مختلف ایران از جمله، اصفهان، شیراز، چهارمحال و بختیاری و ... کار می‌شود و یکی از معنوی‌ترین هنرهای اسلامی ـ ایرانی است که در حرم ائمه اطهار نیز  به کار رفته است.

خاتم‌کاری از ریاضیات و هندسه و فلزات به طور همزمان استفاده می‌کند و اثری جذاب، چشم‌نواز و زیبا خلق می‌کند که نتیجه تلاش استاد خلاق خاتم‌کار است.

شیخ‌شبان قطب خاتم‌کاری ایران با شهرتی جهانی

روستای شیخ‌شبان، یکی از روستاهای چهارمحال و بختیاری است که از توابع شهرستان بن در فاصله 39 کیلومتری شمال غربی شهرکرد است، این روستا دارای امامزاده و منطقه گردشگردی است و هر ساله مسافران زیادی را به خاطر آب و هوای مناسب می‌پذیرد.

از 40 سال گذشته این هنر توسط یک فرد محلی از استان اصفهان به روستای شیخ شبان انتقال پیدا کرد، این روستا را می‌توان به نوعی نگین خاتم‌کاری یا قطب خاتم‌کاری کشور دانست چرا که به نسبت جمعیت، شغل بسیاری از اهالی آن خاتم‌کاری است.

این هنر به صورت استاد و شاگردی در این روستا رونق یافت و بعد از این همه‌سال این هنر به عنوان یک هنر ماندگار در این روستا درخشش یافت. در حال حاضر هنر خاتم کاری مردم روستای شیخ شبان شهرت ملی و جهانی پیدا کرده است

اشتغال افراد زیادی از مردم شیخ‌شبان در حوزه خاتم‌کاری است

یحیی کاظمی، دهیار روستای شیخ‌شبان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به قرارگیری روستای شیخ‌شبان میان منطقه حفاظت شده شیدا، اظهار داشت: برخی مشکلات بوجود آمده برای اراضی این روستا، باعث شده است وضعیت اشتغال در این روستا با چالش‌های زیادی روبرو شود.

وی با اشاره به اختلاف‌های مربوط به اراضی و همجواری با مناطق حفاظت شده گفت: مؤسسات، ادارات و نهادهای مربوط به اشتغال، بیشتر اشتغال در شیخ‌شبان را به سمت مشاغل خانگی با استفاده از تسهیلات تشویق کردند.

دهیار شیخ‌شبان با بیان اینکه توسط بنیاد علوی دستگاه‌های مورد نیاز جهت گل‌بندی اولیه خاتم و مواد اولیه خاتم‌کاری به روستا آورده شد، بیان کرد: اکنون جمعیت زیادی از روستا بصورت تکی یا حتی خانوادگی و همه خانواده با هم روی به شغل خاتم‌کاری آوردند.

کاظمی افزود: طی جلساتی که گذاشته می‌شد مردم راغب به تشکیل شرکت نبودند ولی  با گذشت زمان کارگاه نهایی راه افتاد و بحث چوب‌بری و استخوان‌کشی را شروع کردند، در ادامه نیز یک شرکت تعاونی تشکیل شد.

مشکلات جدی در حوزه فروش خاتم؛ صادرات این محصول باید پیگیری شود

دهیار شیخ‌شبان عنوان کرد: این شرکت برنامه‌های آموزشی را شروع کرد و ارگان‌های دیگر مثل صنایع دستی و بنیاد برکت که در توسعه اشتغال روستایی کار می‌کنند نسبت به خاتم اشتیاق پیدا کرده و تسهیلات بیشتری را برای خاتم‌کاران ایجاد کردند.

وی با بیان اینکه  همه مراحل خاتم در روستا انجام می شود، اظهار کرد: با آماده‌سازی دستگاه‌های مورد نیاز مردم مجبور نبودند برای پایان آماده‌سازی خاتم خود به شهرها و استان دیگر بروند، چرا که از لحاظ سود مالی آن کار به نفع مردم نبود.

کاظمی با اشاره به اینکه صفر تا صد کار خاتم در روستا انجام می‌شود، گفت:  بنیاد برکت با همکاری شرکت تعاونی و دهیاری یک برنامه جامع و نسبتا خوبی را آماده کرده‌اند که تسهیلات به سمت مجهز کردن دستگاه‌های کارگاه‌ها و راه‌اندازی کارگاه‌های مادر که جای آن‌ها خالی است،  سوق داده شود.

ضرب‌الاجل رئیس دستگاه قضا تمام شد؛ مشکلات مردم روستای "شیخ‌شبان" پابرجاستمشکل شیخ‌شبانی‌ها همچنان پابرجاست/ دو ماه از ضرب‌الاجل رئیس دستگاه قضا گذشت اما مسئولان اهمیتی نمی‌دهندچهارمحال‌وبختیاری| راهکارهای لازم برای حل مشکلات روستای "شیخ‌شبان" تدوین شدخسارت 80 درصدی خاتم‌کاران روستای «شیخ‌شبان» از کرونا; تدبیری برای رونق بیشتر خاتم‌کاری اندیشیده شود

وی با بیان اینکه مشکلات جدی در بحث فروش خاتم وجود دارد، بیان کرد: خاتم یک محصول گران‌قیمت است که باید بصورت جدی بحث صادرات آن پیگیری شود، انتظار برای پیدا کردن جایگاه کالا در بازار داخلی به ضرر تولیدکننده است که باید بحث صادرات بصورت جدی پیگیری شود.

انتهای پیام/7540/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: روستای شیخ شبان خاتم کاری خاتم کار قطب خاتم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۶۰۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب آشامیدنی روستای کهن دژ در شهرستان کیار تامین شد

محمد کریمی گفت: در راستای تحقق شعار دولت سیزدهم که مصمم است با تمام توان برای رفع محرومیت و آبادانی ۱۰ هزار روستا در کشور را در قالب جهاد آبرسانی تامین آب نماید این مهم به سرانجام رسید.

کریمی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای آبرسانی به این روستا گفت: بهسازی و محوطه سازی یک دهنه چشمه، نصب اتاقک برق، حفر و تجهیز چاهک پمپاژ همچنین نصب و راه اندازی سیستم گندزدایی آب شرب از جمله کار‌هایی است که در محل آبگیر انجام شده است

وی از اقدامات دیگر در جهت بهره‌مندی مردم کهن دژ از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی و پایدار را اجرای چهار کیلومتر شبکه آبرسانی در روستا، اجرای هزار و ۲۵۰ متر خط انتقال آب از چشمه به مخزن، نصب و مدفون سازی یک عدد مخزن ذخیره آب به حجم ۵۰ مترمکعب از جنس پلی اتیلن، خرید انشعاب و اجرای شبکه برق سه فاز، نصب ۳۵ فقره انشعاب با تجهیزات کامل نظیر کنتور آب و... عنوان کرد.

مدیرعامل شرکت آبفا استان گفت: این پروژه آبرسانی با مشارکت قرارگاه محرومیت زدایی ارتش جمهوری اسلامی و با هدف تامین آب شرب اهالی این روستا اجرا شده است.

بیشتر بخوانید

تامین آب شرب ۵۴ روستا و شهر با طرح آبرسانی آتشگاه

کریمی اعتبار هزینه شده برای این طرح آبرسانی روستایی را ۵۰ میلیارد ریال معادل ۵ میلیارد تومان اعلام کرد.

 روستای کهن دژ از توابع بخش ناغان شهرستان کیار در حدود یکصد کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • مطالبات مردم روستاهای آبپخش پیگیری می‌شود
  • جاده پُر دست انداز یکی از روستا‌های فومن
  • آیین گاوکشان 
  • هشدار استاندار قم نسبت به کم کاری برخی از مدیران
  • هفته گرافیک افتتاح شد
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ
  • آب آشامیدنی روستای کهن دژ در شهرستان کیار تامین شد
  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد
  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد